1-7 Ekim Emzirme Haftası Kapsamında Eğitim Verilmiştir.
07 Ekim 2019

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında bugün Borçka Devlet Hastanesi Gebe Okulunda;Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Özge Meral, Kadın Doğum servis sorumlu ebesi Zeynep Başoğlu  ve servis ekibi tarafından Anne Sütü ve Emzirme konulu eğitim verilmiştir.Verilen eğitime anneler ve anne adayları katılım göstermişlerdir.Ebeler tarafından emzirme teknikleri ve anne sütünü arttıran etkenler hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
Aynı zamanda soru-cevap şeklinde  de devam eden eğitimde Uzm.Dr.Meral;Anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğunu vurgulayarak,anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal,orta kulak enfeksiyonları,obezite gibi hastalıkların daha az görüldüğünü belirtti.Anne sütünün  sadece fiziksel olarak değil psikolojik,sosyal ve ekonomik yönden de pek çok yarar sağladığını dile getiren Meral ilk 6 ay sadece anne sütü ve daha sonra 2 yaşına kadar yeterli ve uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesi gerektiğini vurgulamıştır.Ayrıca emzirmenin etkinliğinin ve yenidoğan sağlığının değerlendirilmesi açısından 5.-7. Gün,15.gün ve 1. Ay kontrollerinin aksatılmaması gerektiği hatırlatılmıştır. bugün Borçka Devlet Hastanesi Gebe Okulunda;Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Özge Meral, Kadın Doğum servis sorumlu ebesi Zeynep Başoğlu  ve servis ekibi tarafından Anne Sütü ve Emzirme konulu eğitim verilmiştir.Verilen eğitime anneler ve anne adayları katılım göstermişlerdir.Ebeler tarafından emzirme teknikleri ve anne sütünü arttıran etkenler hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

• GEBE OKULU EĞİTİMİ (2).jpeg
  • GEBE OKULU EĞİTİMİ (4).jpeg