Organ Bağışı Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
30 Kasım 2021

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Hastanemiz Eğitim Birimi ve Organ Bağış Ekibi tarafından 04 Kasım 2021 tarihinde hastanemizde staj yapan öğrencileri ve çalışanları bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Hastanemiz Dahiliye Uzmanı Dr. Buğra Kaan Bahçeci tarafından organ nakli, organ bağışı çeşitleri, organ bağışının önemi, Türkiye’de organ bağışı, organ nakli, organ bağışını etkileyen faktörler konularında bilgi verdi.

Organ yetmezliği ya da kaybı nedeni ile yaşamı tehdit altında olan bireylerin hayatlarını kurtarmak, yaşam sürelerini ve kalitesini arttırmanın organ nakli ile mümkün olabildiğini aktaran Bahçeci, “Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam organın nakledilmesi işlemidir.” sözleriyle organ naklini tanımladı.

Borçka İlçe Diyanet Müftülüğü tarafından görevlendirilen Diyanet Görevlisi Hasan Bayrak tarafından ölmüş kişilerden organ nakli yapılmasında dinen bir sakınca olmadığı gibi; canlı dönerlerin kendi hayatları için bir tehlike teşkil etmemesi durumunda, organ bağışında bulunmasında ve onların bağışıyla yapılacak karaciğer, böbrek ve doku nakillerinde de İslami açıdan bir sakınca olmadığını ifade etti.

Daha sonra etkinliğe davet edilen hastanemizde diyaliz tedavisi gören ve 2010 yılında başarılı böbrek nakli yapılan hastamız Saniye Altunsoy tarafından tedavi ve nakil süreci ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

• ORGAN 04.11.2021.jpeg
  • ORGAN 2 04.11.2021.jpeg