Hastanemize Bebek Dostu Hastane Unvanı Verildi
17 Haziran 2022

Ülkemizde anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ve UNICEF’ in çalışmaları kapsamında 1991 yılında “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı başlatıldı.Gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanını almaktalar.

Borçka Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından Önerilen "Emzirmeyi Destekleme Politikası" çalışmaları sonucunda 2022 yılında “Bebek Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazanmıştır.Hastanemiz giriş katta Emzirme Odası hizmete açılmış olup yönlendirme tabelaları asılmıştır.

Bebeklerimiz için en iyi ve nitelikli besin anne sütüdür. Tüm bebeklerimizin ilk altı ay sadece anne sütü almaları ardından ek gıdalarla birlikte iki yaş ve ötesine kadar emzirilmeleri öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

EMZİRME POLİTİKASI 2022.docx

Anne Sütünün Yararları.pdf